تصفیه فاضلاب صنایع رنگرزی
تصفیه فاضلاب صنایع رنگرزی
تصفیه فاضلاب صنایع رنگرزی و نساجی به دلیل بالا بودن مواد آلی و ترکیبات رنگی که غیر قابل تجزیه با روش های مرسوم تصفیه می باشند ، منحصر به فرد می باشد. برای تصفیه فاضلاب صنایع رنگرزی و نساجی و پشم بافی باید ابتدا تشخیص دقیق از کمیت و کیفیت فاضلاب تولید شده داشت. معمولا ، میزان مصرف آب در صنایع رنگرزی و نساجی ، ۲۵ تا ۲۵۰ مترمکعب برای هر ۱۰۰۰ کیلوگرم محصول است. فاضلاب صنایع رنگرزی دارای BOD ، COD و TDS بسیار بالایی می باشند و فاضلاب این صنعت قلیائیت بالایی دارد.
منابع تولید کننده فاضلاب در صنایع رنگرزی و نساجی
- آب مصرفی در دیگ بخار
- شستشوی مواد اولیه
- مصرف بهداشتی
- شستشوی تجهیزات آهار
- چاپ و رنگ رزی
- تمیز کردن پارچه بعد از عملیات
- آهار زنی
- آهار گیری
- سفید گری
کیفیت فاضلاب صنایع رنگرزی
برای انتخاب روش تصفیه فاضلاب در صنایع رنگرزی باید اطلاعات دقیقی از کیفیت فاضلاب داشت و باید نمونه فاضلاب مورد نظر آنالیز شود و پارامترهای آن مشخص شود. در این میان از بین نمونه های آنالیز شده صنایع رنگرزی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
روش تصفیه فاضلاب صنایع رنگرزی
روشی که برای تصفیه فاضلاب صنایع رنگرزی و نساجی معمولا مورد استفاده قرار می گیرد بسیار حائز اهمیت است چراکه روش تصفیه باید به صورتی باشد که عمل تصفیه به درستی انجام بشود. چرا که آلاینده تولید شده در فرآیند نساجی به شرح زیر است.
روش اکسیداسیون پیشرفته (AOP) و روش انعقاد الکتریکی برای تصفیه فاضلاب صنایع رنگرزی و نساجی بالاترین نتیجه را در خروجی دارد. چراکه فرآیند های زیستی برای تصفیه فاضلاب رنگرزی ، کاربرد زیادی ندارد. برای حذف رنگ از این فاضلاب ها کارایی زیادی ندارد. زیرا ترکیبات رنگی ساختار مقاوم و در هم تنیده ای هستند و با روش های زیستی تخریب نمی شوند.